U bent hier: Home › Docenten › Ousmane Seye

Ousmane SeyeOusmane Seye komt uit Senegal en is in 1995 naar Nederland gekomen. Hij is geboren in Saint Louis en opgegroeid in Dakar. Hij is al jong in de leer geweest bij zijn grootvader M’Baye Sedèkh M’Bengue en diens broer Lamine Coura M’Benge, beiden bekende griots (muzikanten die spelen op bijzondere gelegenheden) uit Senegal.

Tot 1995 heeft hij gespeeld als percussionist en zanger oa in het orkest Walo Afro Layevan het Centre Culturel de SaintLouis en de muziekgroep jeunesse Amicale de san Thiaba.

Ook in Dakar heeft hij verschillende groepen gespeeld zoals Ballet Guinee Forêt Sacree, Centre de Blaise Séngor, Eco Afrique de Fasse, Baobab de liberté etc.

Met Baobab Liberté heeft hij in 1996 een tournee gemaakt in Europa en heeft hij vervolgens gespeeld met verschillende groepen waaronder Arafan Touré, Circle Percusion, Bídiw, Mame Bamba, N’Guéwel Cuirgui, Hono en Leoné.

De 20 jaar die hij in nu in Nederland is, is hij eveneens actief geweest als percussionist en werkt hij mee in verschillende groepen aan CD opnames (Cirel Percusion), film (Swingers), tv programma’s (Echt waar en Zoop). Hij is hij te zien bij tal van Afrikaanse optredens, bekende festivals en meer daagse workshops zoals Back to the Roots festival en Tuka Tuka weekend en natuurlijk de buitenlandse workshops in Belgie en Frankrijk. Ook heeft hij 2 keer, samen met Victor Sams een djembe- en dansreis georganiseerd naar Senegal M’Bour en Dakar.

Naast djembe is hij thuis in alle soorten muziek en instrumenten waaronder de gongoma. Hij is oprichter van Yarabi, een band die Afrikaanse koningsritmes met invloeden van jazz en blues speelt. Hij maakt composities van Afrikaanse muziek samen met Jazz, Afro-Cubaans, Blues, Funk en Hiphop.

Hij heeft veel kennis van diverse West-Afrikaanse percussie stijlen waaronder natuurlijk de Malinke

Hij is docent geweest aan o.a. het Utrechts Centrum voor de Kunsten en werkt als freelance docent aan basisscholen en middelbare scholen voor kinderen, maar geeft ook percussieles en workshops aan volwassenen op verschillende plaatsen in Nederland.

Hij kan zijn kennis en vaardigheid op een leuke manier overbrengen aan zijn leerlingen. Een les of workshop bij hem wordt door zijn leerlingen beleefd als leuk en leerzaam, en zijn enthousiasme en gedrevenheid geeft iedereen een flinke dosis energie. Hij is live aan werk te zien op tal van filmples op Youtube.

Ousmane staat bekend om zijn brede glimlach en onuitputtelijke doorzettingsvermogen waarmee hij iedereen meetrekt in de ritmes die hij uitlegt.

Ogenblik a.u.b. ...